Żywność z całego świata na Polagra Food
W Poznaniu trwają targi Polagra Food. Zapraszamy do obejrzenia wywiadów z wystawcami i obejrzenia galerii zdjęć z targów branży spożywczej.
Targi Polagra Food to dla branży spożywczej zwiastun trendów konsumenckich, kompleksowy przegląd ofert, ale też promocja polskiej gospodarki.
W ofercie wystawców znajdują się mięsa i wędliny, dodatki do żywności, zioła, przyprawy, produkty mleczarskie - sery, kefiry, jogurty, mleko, wyroby piekarskie i cukiernicze - ciasta, castka, słodycze, przetwory owocowo-warzywnych, wina, wódki i likiery oraz żywność ekologiczna.
Targi spożywcze POLAGRA FOOD to ważne wydarzenie dla profesjonalistów z całego świata, poszukujących nowości, inspiracji, a przede wszystkim nastawionych na zawarcie długoterminowych kontraktów. To również perspektywa możliwości eksportowych, w którym kluczową rolę odgrywa program Hosted Buyers, dzięki któremu menedżerowie sieci handlowych oraz hurtowni, dystrybutorzy i importerzy żywności spoza Polski mogą wziąć udział w targach na bardzo preferencyjnych warunkach. Targi żywności POLAGRA FOOD są dla nich znakomitą platformą do nawiązania nowych kontaktów biznesowych, utrzymania dotychczasowych relacji i poznania najnowszych trendów branży spożywczej w Polsce.
Grupo Jorge już po raz drugi uczestniczy w targach Polagra Food. Firma zajmuje się produkcją mięsa, a także szynek długo dojrzewających.O ofercie firmy i oczekiwaniach związanych z targami opowiada Krzysztof Spała, Dyrektor Handlowy.
Na tegorocznej edycji targów Polagra Food obecna jest firma Pol-Foods, producent makaronów marki Sotelli, wytwarzanych z wykorzystaniem najnowocześniejszych technologii i wysokiej jakości kukurydzy bez glutenu i GMO. O ofercie firmy i jej strategii sprzedażowej rozmawialiśmy z Panem Andrzejem Zadrożnym, Prezesem Pol-Foods.
Rozmowa z Januszem Rodziewiczem, Prezesem Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP.