Restauracje Port Sołacz i PASODOBRE z rekomendacją MICHELIN
Restauracje należące do Grupy MTP znalazły się w gronie 77 lokali wyróżnionych w tegorocznej edycji prestiżowego przewodnika MICHELIN Polska. Dziś o godzinie 18:00 w Gdańsku odbędzie się ceremonia wręczenia plakiet Przewodnika MICHELIN.
![](/media/v5zjrypl/projekt-bez-nazwy-21.png?width=767&height=431&mode=max)
Przewodnik MICHELIN to najbardziej prestiżowe wydawnictwo gastronomiczne przyznające rekomendacje dla najlepszych restauracji na całym świecie. Do dwudziestotysięcznej rodziny MICHELIN dołączą dziś dwie restauracje należące do Grupy MTP: Port Sołacz i PASODOBRE. Kultowe czerwone plakiety już wkrótce ozdobią wejścia do restauracji i będą widocznym symbolem najwyższej jakości.
PASODOBRE Restaurant & Tapas Bar, to zlokalizowana w samym centrum Poznania restauracja specjalizująca się w autentycznej hiszpańskiej kuchni. Miejsce, które powstało z pasji i wielkiej miłości do kultury i tętniącego życiem Półwyspu Iberyjskiego. To wyjątkowa, kulinarna podróż do gorącej Hiszpanii. Przestronność lokalu oraz różnorodność potraw i tapas sprawiają, że jest to restauracja idealna na spotkania towarzyskie, biznesowe, romantyczne kolacje czy rodzinne obiady. Wystrój restauracji nawiązuje do klimatu śródziemnomorskiego. Szefem Kuchni jest Tomasz Zdrenka.
![](/media/numcwun4/pasodobre.png?width=697&height=584&mode=max)
Port Sołacz to restauracja i butikowy hotel, położony w najpiękniejszym parku Poznania, w ponad stuletnim, pieczołowicie zrewitalizowanym, zabytkowym budynku. To idealne miejsce na spędzenie czasu w rodzinnym gronie, z przyjaciółmi, a także na spotkania biznesowe. Kuchnię Portu Sołacz wyróżnia dbałość o smak, wysoka jakość produktów, jak i estetyka serwowanych dań. Serwowane są tu klasyki w nowoczesnym wydaniu, przygotowane ze świeżych, sezonowych i wysokiej jakości produktów. Dania łączą w sobie aktualne trendy i smaki oraz sołacką tradycję. Szefem Kuchni jest Roman Serdiuk.
![](/media/t3gkcmzc/projekt-bez-nazwy-20.png?width=840&height=704.1702127659574)
Gratulujemy zespołom tworzącym obie restauracje i zapraszamy do odwiedzania i kosztowania dań, które zyskały uznanie znawców kulinariów.